Navigatie

Wij verkopen we veel verschillende sieraden in verschillende kleuren en materialen. We krijgen vaak vragen van klanten over onze specifieke materialen: wat is het verschil tussen stainless steel en gold plated? Hebben jullie tips om de sieraden mooi te houden? Hoe worden jullie armbandjes gemaakt? Vandaag geef ik jullie het antwoord!

Stainless steel

Stainless steel is een sterk materiaal dat lang mee gaat en is gemaakt van chroom. Dit metaal beschermt je sieraden tegen roest. Zit er toch wat roest op je stainless steel sieraden? Geen zorgen, even poetsen en je sieraden zijn weer als nieuw!

Stainless steel kan alleen maar uitgesneden worden. Hierom is het niet mogelijk om afgeronde vormen in de sieraden te maken; de stainless steel sieraden hebben een wat grover uiterlijk. 

Gold plated

Gold plated sieraden kunnen worden uitgesneden en worden afgerond. Dit is een van de redenen waarom klanten liever gold plated kopen dan stainless steel.

Gold plated sieraden zijn gemaakt van koper met een dun laagje goud of wit goud om deze items een echte sieraden uitstraling te geven. 

Een voordeel is zeker dat gold plated items vaak goedkoper zijn dan stainless steel items of complete gouden sieraden. Dus, al je geld een belangrijk puntje vindt, zijn gold plated sieraden wellicht een goede keuze. Onze gold plated sieraden zijn verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver, roségoud en zwart.  

Een klein nadeel: je moet voorzichtiger omgaan met gold plated sieraden. Het laagje kan na een tijdje loslaten. 

Plating – hoe wordt dit gedaan 

Gold plated en stainless steel sieraden hebben allebei een dun laagje boven voor de kleur. Dit metalen laagje wordt aangebracht doormiddel van “vacuüum plating”. Het laagje wordt verwarmd in een vacuüumkamer. De lage druk zorgt ervoor dat het kookpunt van het metaal lager wordt. Dit laat toe dat de metaaldamp condenseert en een laag vormt over het sieraad. 

Tips om je sieraden mooi te houden

Als je houdt van subtiele, goedkope, dunne en ronde sieraden, dan is gold plated precies iets voor jou! Deze sieraden moet je wel uiterst zorgvuldig behandelen zodat ze hun optimale conditie behouden. Onze stainless steel is beschermd tegen krassen en roest; dit materiaal kan meer hebben. Voor gold plated adviseren we de volgende tips te volgen:

- Voorkom contact met cosmetica (parfum, haarlak etc) en chemische producten

- Ga je even douchen, zwemmen of sporten? Doe je sieraden dan vooraf af

- Doe ze ook af voordat je gaat slapen

- Om oxidatie te voorkomen: bewaar ze apart

- Bewaar deze sieraden op een droge plek (zoals een luchtdicht sieraden doosje)

Steentjes en bedels

Ook hebben sommige van onze sieraden stenen of kristallen bedels. De stenen bedels die bijvoorbeeld aan kettingen en armbandjes hangen worden altijd hand geregen. Dit om je te verzekeren van kwalitatief en precies handwerk. 

De meeste van onze stenen bedels zijn gemaakt van natuursteen, dit betekent dat de steentjes wat steviger en sterker zijn dan neppe stenen. Ook hebben we glazen steentjes, deze zijn uit kristal geslepen. Kristal glas worden preciezer geslepen voor een mooi resultaat.

Ik hoop dat ik je genoeg heb geïnformeerd over onze product materialen. Heb je nog steeds brandende vragen? Laat het ons weten, we helpen je met plezier!

© 2015 - 2019 Hip! By Chan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel